Warning (2): preg_match(): No ending delimiter '/' found [APP/View/Layouts/default.ctp, line 59]

Hlášení stavů včelstev k 1.9.2024 a postup při žádosti o dotaci 1.D v roce 2024


Vážení přátelé,

v několika málo předcházejících dnech jste obdrželi v papírové nebo mailové podobě formulář tradičního Hlášení na Českomoravskou společnost chovatelů, kterou jste jako chovatelé včel povinni vyplnit a odeslat po 1.9.2024 dle stavů včelstev, která k tomuto datu chováte. Hlášení odesílejte nejpozději do 15.9.2024 každý sám za sebe na Českomoravskou společnost chovatelů.

Upozorňujeme, že hlášení je možné odeslat v papírové podobě, (od letoška již nelze odeslat mailem), přes internetové webové rozhraní za pomoci kódu obdrženého v mailu nebo prostřednictvím Portálu farmáře. Ve všech případech je nutné toto hlášení poslat až po 1.9.2024 !!!

Webové rozhraní je ošetřeno tak, aby nebylo možné jeho vyplnění před tímto datem.

https://mze.gov.cz/ssl/nosso-app/IzrPublicWeb/HlaseniVcely/HlaseniVcely

Papírové hlášení posílejte rovněž až po tomto datu.

Portál farmáře je možné vyplnit již dříve, ale systém ho nebere jako hlášení k 1.9., ale jako běžné hlášení v průběhu roku. Proto i zde vyplňujte až po požadovaném termínu tj. po 1.9.2024.

Pokud nedodržíte výše uvedená opatření, mohou být komplikace při žádostech o dotaci 1.D na zazimování včelstev. Systém dotací 1.D a Hlášení na ČMSCH je totiž kontrolován na stejná data a pokud stavy nesouhlasí, není dotace 1.D poskytnuta.

!!! Nezapomeňte rovněž na naši spolkovou povinnost člena spolku, kopii Hlášení zaslat zpracovateli všech dat př. Janu Hužerovi na adresu U Stadionu 975, Mladá Boleslav (pokud posíláte v papírové podobě) nebo v mailové podobě na mail našeho spolku vsmbo@vsmbo.cz  nebo lze přímo zadat ve webovém formuláři, kam má být zasláno ověření podání Hlášení mailově zasláno (chovateli na mailovou adresu a na další mail, což může být mailová adresa spolku !!!

Dále je možné papírovou kopii hlášení odvzdat i třeba společně se žádostí o dotaci 1.D (o které se píše níže) do 30.9.2024 svému důvěrníkovi.

 

Žádost o dotaci 1.D

pro členy našeho spolku tj. nečleny Českého svazu včelařů, z.s. platí stejný postup jako v roce 2023. Rovněž tak obecně každý chovatel včel - nečlen jakéhokoliv spolku se těmito ustanovení může při podávání "Požadavku na dotaci 1.D" řídit.

(Pozn.: Podle neoficiálních informací se dotace pro rok 2024 snížila a bude dosahovat cca 47 - 55 Kč na včelstvo, protože celková dotace 1.D na zazimování včelstev pro celou republiku se snížila ze 100 milionů na 37 milionů Kč).

Nečlenové ČSV, z.s. žádají na sekretariátu ČSV, z.s. a ne už na jednotlivých základních organizacích ČSV, kde mají včelstva umístěna. Zde si jen vyžádají "Potvrzení o umístění včelstev", která jsou jim ZO ČSV, z.s. povinna potvrdit.

Pokud bude člen našeho spolku chtít, může "Požadavek na dotaci 1.D" odevzdat originálně podepsaný do 30.9.2024 pouze v papírové podobě svému důvěrníkovi a př. Jan Hužera si jej od důvěrníka převezme. Následně náš spolek předá "Požadavky na dotaci" hromadně, v předepsaném termínu - do 15.10.2024 na sekretariát ČSV, z.s. v Praze.

Formuláře "Požadavku" a "Potvrzení o umístění včelstev" :

Požadavek-na-dotaci-1-d-podpora-včelařství-pro-rok-2024

Potvrzení-o-umístění-včelstev-2024

Katastrální území, na kterých není nutné dodávat k Požadavku o dotaci 1.D tzv. Potvrzení o umístění  včelstev, pokud má včelař stanoviště pouze v ve vyjmenovaných oblastech: 

Katastrální-území-bílá-místa, kde není nutné podávat Potvrzení o úmístění včelstev-29_8_2024

(Pozn.: Tak už je nás zase více, kteří stojí mimo Český svaz včelařů. Každým rokem přibývá míst, kde nepůsobí základní organizace svazu a vznikají samostatné spolky. :-) )

 

31.8.2024, Ing. Jiří Šturma, předseda; Jan Hužera, U Stadionu 975, Mladá Boleslav

Zpět